Gravidmassage

Visst är det härligt att vara gravid, att se fram emot helt nytt liv. Men det är också en period då ditt behov av avslappning ökar. 

Framåt fjärde månaden kan det börja kännas av ordentligt i kroppen och längre fram, då vikten ökar, får nära 85% av alla som väntar barn ont i ländryggen. Hade det inte varit skönt med massage då? Jag har en massagebänk där du kan ligga på mage, även om du är gravid! 

Det är hål i bänken för magen. Skönt, avkopplande och både smärtlindrande och förebyggande. Går du regelbundet är du också förberedd för vad som komma skall. För faktum är att det lugnande hormonet oxytocin, utsöndras vid massage såväl som när man ammar. 

Forskning

”Studier visar att gravida som får regelbunden massage, var 10-14dag, har betydligt lägre halter av stresshormon och komplikationer i samband med förlossningen. Hälften av alla kvinnor har besvär med ryggen under graviditeten och många också kvarstående besvär efter förlossningen”.
/Karolinska institutet

linda@livskrafthogbyn.se
Livskraft i Högbyn
Högbyn 214, Arnäsvall
070-2158753

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram